Cytolog & Cytotec

Home Cytolog & Cytotec
Sebelum membeli Cytolog Tablet di Aurora Healthcare, Malaysia

PEMBELIAN CYTOLOG DI MALAYSIA

Cytolog Tablet adalah ubat yang digunakan untuk pengguguran perubatan (menghentikan kehamilan). Ia juga digunakan untuk mencegah pendarahan berlebihan setelah melahirkan. Ubat ini bertindak pada rahim dan meningkatkan pengecutannya.

Maklumat Am

Mengandungi:

 • Misoprostol (200mcg)
 • Pengilang
 • Zydus Cadila
 • Penyimpanan
 • Simpan pada suhu bilik (10-30 ° C)

Tablet Cytolog diberikan secara bersendirian atau bersama dengan ubat lain untuk mendapatkan manfaat maksimum. Ia mesti diambil dengan makanan atau seperti nasihat doktor anda. Ia harus diambil secara lisan, dengan menelan tablet secara keseluruhan dengan minum air. Sekiranya anda mengalami muntah dalam masa 30 minit pengambilan tablet, beritahu doktor anda atau ambil tablet lain. Ubat ini mungkin memerlukan 24 jam untuk menunjukkan tindakannya dan anda mengalami pendarahan.

Kesan sampingan biasa ubat ini termasuk jangkitan selepas pengguguran, mual, muntah, cirit-birit, kekejangan, kontraksi rahim atau kekejangan, pendarahan rahim, pendarahan berat, dan malformasi janin. Sekiranya ini mengganggu anda atau kelihatan serius, beritahu doktor anda. Mungkin ada cara untuk mengurangkan atau mencegahnya. Biasanya, pendarahan faraj mungkin berlangsung selama 12 hari, beritahu doktor anda jika berlanjutan lebih dari 12 hari atau anda merasakan sakit perut yang teruk.

 

 • Loya
 • Muntah
 • Cirit-birit
 • Kekejangan
 • Pengecutan rahim
 • Kekejangan rahim
 • Menorrhagia (pendarahan haid berat)
 • Jangkitan selepas pengguguran

Beritahu doktor anda jika anda pernah mengalami kehamilan ektopik, atau anda menyusu atau menggunakan alat intrauterin. Doktor anda juga harus mengetahui mengenai semua ubat lain yang anda ambil kerana banyak ubat ini boleh menjadikan ubat ini kurang berkesan atau mengubah cara kerjanya. Anda mesti mengelakkan aktiviti berat seperti bersenam, berlari, dan memandu ketika melakukan pengguguran kerana boleh mempengaruhi pendarahan. Doktor anda mungkin melakukan pemeriksaan ultrasound atau pelvis untuk memeriksa penyudah pengguguran.

 • Pengguguran perubatan
 • Pendarahan selepas bersalin

**Sebilangan besar kesan sampingan tidak memerlukan perhatian perubatan dan hilang ketika tubuh anda menyesuaikan diri dengan ubat. Berunding dengan doktor anda jika mereka berterusan atau jika anda bimbangkan mereka.

Sebelum membeli Cytotec Tablet di Aurora Healthcare, Malaysia

PEMBELIAN CYTOTEC DI MALAYSIA

Misoprostol adalah ubat prostaglandin sintetik yang digunakan untuk mencegah dan merawat ulser perut yang menyebabkan pengguguran, dan merawat pendarahan selepas bersalin kerana pengecutan rahim yang lemah. Misoprostol diambil melalui mulut apabila digunakan untuk mencegah ulser gastrik pada orang yang mengambil NSAID. Cytotec terbukti dapat mengurangkan risiko ulser gastrik dalam kajian terkawal selama 3 bulan. Ia tidak memberi kesan, berbanding dengan plasebo, pada sakit gastrointestinal atau ketidakselesaan yang berkaitan dengan penggunaan NSAID.

Untuk pengguguran ia digunakan dengan sendirinya dan dengan mifepristone atau methotrexate. Dengan sendirinya, keberkesanan untuk pengguguran adalah antara 66% dan 90%. Untuk induksi buruh atau pengguguran, ia diambil melalui mulut, dilarutkan di mulut, atau diletakkan di dalam vagina. Untuk pendarahan selepas bersalin, ia juga boleh digunakan secara rektum.

Cytotec adalah ubat preskripsi yang digunakan sebagai profilaksis untuk mencegah Ulser yang disebabkan oleh NSAID dan sebagai penamatan kehamilan. Cytotec boleh digunakan sendiri atau dengan ubat lain iaitu MIFEPRISTONE.

Tablet Cytotec 200-mcg berwarna putih, heksagon, dengan SEARLE dibongkarkan di atas dan 1461 deboss di bawah garis di satu sisi dan perut berganda di bahagian lain.

Cytotec boleh menyebabkan kecacatan kelahiran, pengguguran (kadang-kadang tidak lengkap), kelahiran pramatang atau pecah rahim jika diberikan kepada wanita hamil.

Cirit-birit biasa berlaku dengan misoprostol dan biasanya berlaku kira-kira dua minggu selepas anda mula mengambilnya, dan berlangsung selama kira-kira seminggu. Pastikan mengekalkan pengambilan cecair dan mineral / elektrolit untuk mengelakkan dehidrasi. Cirit-birit yang berterusan kadang-kadang boleh menyebabkan kehilangan banyak air dan mineral badan anda. Beritahu doktor anda dengan segera sekiranya anda mengalami tanda-tanda dehidrasi dan ketidakseimbangan mineral yang serius ini: pening teruk, penurunan kencing, perubahan mental / mood, kelemahan otot, degupan jantung yang perlahan / tidak teratur.